Een dansleraar op zoek naar ontwrichting, polarisatie en geld

Willem Engel, Viruswaarheid, viruswaanzin, covid 19, corona, vaccinaties, complot, ING

Willem Christiaan Engel (Utrecht1977[1]) is een Nederlandse dansleraar, en de oprichter en bestuurder van Stichting Viruswaarheid, een Nederlandse actiegroep die het coronabeleid van de Nederlandse overheid bekritiseert. Engel gelooft dat er binnen de overheid sprake is van corruptie, waardoor er mensen geruïneerd worden[2] en dat COVID-19 even dodelijk is als een gemiddeld tot ernstig griepseizoen.[3] Experts stellen echter dat het sterftecijfer voor griep jaarlijks lager ligt dan bij COVID-19, tevens hebben mensen al (deels) immuniteit opgebouwd tegen griep. Dit is bij COVID-19 niet het geval.[4]

Waarom #stopwillemengel

Een dansleraar, die zonder relevante kennis van corona burgers opzet tegen de overheid, zich strafbaar maakt aan opruiing en hiermee onrust en verdeeldheid zaait. Dat kan écht niet….

Hoe #stopwillemengel

Willem Engel is net onkruid. Lastig te bestrijden en hij keert steeds terug. Maar we kunnen de juiste instanties natuurlijk wel helpen. Graag zelfs…

"Feiten winnen van fabels. De enige viruswaarheid is dat vaccinatie werkt"
Hugo de Jonge
Vice premier en Minister van VWS

Sharing is Caring

Viruswaanzinnige Willem Engel heeft donaties voor Viruswaarheid gebruikt om op het Spaanse eiland Fuerteventura voor 50.000 euro een stuk grond te kopen.

De transactie kwam aan het licht tijdens een rechtszaak die Engel had aangespannen tegen ING. De bank had eerder dit jaar de rekening van Viruswaarheid geblokkeerd, uit vrees dat de sekteleider nog meer donatiegeld voor privédoeleinden zou gebruiken.

De kortgedingrechter oordeelde dat ING de rekening van Viruswaarheid niet had mogen bevriezen, maar was wel kritisch over de wijze waarop Engel de donaties van corona-ontkenners gebruikte. De Gelderlander meldt:

Volgens de bank ‘bleek nergens‘ dat Engel richting zijn donateurs transparant was geweest over het gebruik van donaties voor privédoeleinden of dat de donateurs hierin hadden ingestemd. Op die aantijging reageert de dansleraar verrast. ,,We zijn volledig transparant geweest. Het is overigens helemaal niet aan ING om hier iets van te vinden, alle stukken zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.”

Engel stelt dat hij het geld van Viruswaarheid louter gebruikte als lening en dat het geld inmiddels is terugbetaald.

Media #stopwillemengel

Er zijn inmiddels talloze artikelen en video’s door- en over Willem Engel gemaakt. Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden…

Laatste nieuws #stopwillemengel

Willem Engel en Viruswaarheid halen met enige regelmaat het nieuws. Helaas voor Willem Engel louter in negatieve zin.

Waarom moet Willem Engel stoppen?