Beste Media, nog even over Willem Engel

Beste media,

Dit bericht is aan u gericht en niet zonder reden. Het valt op dat er over Willem Engel en zijn stichting Viruswaarheid slechts selectief wordt geschreven, of dat nieuws-programma’s de kwalijke praktijken van Willem Engel omzeilen. Het lijkt alsof veel media denken “dit waait wel over” en de echte kern van het probleem (en daarmee ook de oplossing) niet durven te benoemen. Ondanks dat wij diverse media veelvuldig hebben aangeschreven en gesproken, lijkt men het onderwerp “Willem Engel” structureel te (willen) mijden.

Verkeerde aandacht

Een veelgehoord excuus is “wij willen deze man geen podium geven voor zijn onzin en zijn desinformatie”. En dat begrijpen wij ten volste. Aandacht voor Willem Engel kán leiden tot bijvoorbeeld meer volgers voor zijn leugens, zijn persoon en de stichting Viruswaarheid. Maar dat betwisten wij, om de doodeenvoudige reden dat Willem Engel nu ook het nieuws haalt met schofterige uitspraken over Cristian Eriksen, zijn block op Twitter en Facebook, zijn doordachte en openlijke vergelijkingen tussen het kabinetsbeleid en de Tweede Wereldoorlog en/of de Jodenvervolging. Om nog maar te zwijgen over het stiekeme gebruik van donatiegeld, om daar vervolgens een stuk land op Fuerteventura mee te financieren, zonder zijn achterban daarover te informeren. Dáár wordt vreemd genoeg door talloze media wél aandacht aan geschonken.

Aantoonbare strafbare feiten

Wat ontbreekt is de aandacht voor alle strafbare feiten die door Willem Engel (en andere leden van Viruswaarheid) zijn gepleegd. Hij zou immers voor de rechtbank moeten staan, om zich te verantwoorden voor zijn opruiende gedrag. En nu horen wij u denken: dat is aan de rechter en aan het Openbaar Ministerie. En dat klopt, gelukkig leven wij in een rechtsstaat waar dit soort incidenten “normaal gesproken” door het Openbaar Ministerie worden opgepakt.

Het Openbaar Ministerie laat de strafbare uitspraken van Willem Engel echter voor wat het is, zo lijkt het. Waarom stelt “de media” niet openlijk de vraag waarom Engel nog niet vervolgd is voor zijn talloze opruiende uitspraken? Hoe is het mogelijk dat de heer Gerrit van der Burg (Topman Openbaar Ministerie) zich heel duidelijk uitlaat over opruiing en de vervolging daarvan….en dat Willem Engel de dans telkens ontspringt? U wilt bewijzen? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet, onderstaande video spreekt voor zich:

Bovenstaande beelden zijn al door de politie bekeken en gekwalificeerd als sluitend bewijs (opruiing). De politie merkte hierbij op dat zij anderen – voor minder ernstige uitspraken – thuis “opgehaald” hebben.                         

Maatschappelijke discussie

Graag roepen wij ook eerdere maatschappelijke discussies in gedachten, waar heel Nederland over sprak. Genoeg voorbeelden van zaken waar de kranten vol van stonden, het op social media van gonsde en waar talkshows wekenlang aandacht aan hebben besteed. Maar niet in het geval van Willem Engel. Die (b)lijkt zijn opruiende, ontwrichtende en destabiliserende praktijken rustig voort te kunnen zetten, nu al meer dan een jaar en met alle gevolgen van dien. Zo leidden zijn praktijken al tot intimidatie, doodsbedreigingen en geweld. Om (nog) erger te voorkomen is niet alleen een helder signaal nodig van het Openbaar Ministerie, maar ook aandacht vanuit de media voor deze absurde situatie.

Dringend verzoek

Daarom ons vriendelijke maar dringende verzoek, aan iedere journalist of redactie die dit leest: stel het Openbaar Ministerie openlijk de vraag waarom Willem Engel nog geen vervolging treft voor al zijn eerdere opruiende uitspraken, waar ieder ander wél voor vervolgd zou worden. Het is niet alleen absurd dat Engel hier (tot op de dag van vandaag) mee wegkomt, het leidt ook tot gezichtsverlies voor dhr. Gerrit van der Burg en het Openbaar Ministerie.

Dank voor uw aandacht. Voor vragen zijn wij vanzelfsprekend bereikbaar: stopwillemengel@gmail.com

Vriendelijke groet,

stopwillemengel.nl

Note: er loopt een vervolging tegen Willem Engel voor het oproepen tot een burgerarrest, tijdens een demonstratie op Het Plein in Den Haag. Dit speelde in oktober 2020 en deze zaak is momenteel aangehouden. Maar: na oktober 2020 heeft Engel talloze strafbare uitspraken gedaan, die het OM ongemoeid lijkt te laten. Dat kan niet, dat mág niet.

1 reactie op “Beste Media, nog even over Willem Engel”

  1. In het verleden zijn er voor verschillende maatscaheppelijke kwesites al eens acties geweest waarin burgers standaardmails/brieven konden downloaden en naar politici dan wel andere personen die er iets mee konden. Is het niet een idee deze oproep als zodanig te behandelen en het allemaal masaal te copy-pasten in een mailtje naar allerhande redacties? tip: die mail addressen staan gewoon op de websites van de kranten/omroepen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.