Doe je mee?

IJzer met handen breken gaat niet. En eigen rechter spelen is natuurlijk uit den boze. Maar er zijn best manieren om de praktijken van Willem Engel te stoppen. Het zijn namelijk de verantwoordelijke instanties – zoals het Openbaar Ministerie en politie – die het verschil kunnen en moeten maken. Maar totdat men werkelijk ingrijpt, kan het geen kwaad om deze instanties duidelijk te maken dat de maat nu écht vol is. Steeds meer mensen doen een melding bij de politie, of zelfs aangifte. Let wel: het Openbaar Ministerie heeft geen aangifte nodig om over te gaan tot vervolging, dat kan men zelf initiëren. De vraag is natuurlijk: wanneer pakt men door? En zal Willem Engel zich moeten verantwoorden voor al zijn misstappen?

Groeiende weerstand tegen Willem Engel

Er is een groeiende weerstand tegen de ontwrichtende en misleidende praktijken van Willem Engel. Begrijpelijk: zijn handelen leidt tot overlast, bedreigingen, zin- en kansloze rechtszaken, verdeeldheid en ontwrichting in de maatschappij. Intimidatie van verplegend personeel, huisartsen en schoolbesturen die middels brieven onder druk worden gezet: het is werkelijk te gek voor woorden.
Metro schreef er een pakkend artikel over:

Gebruik jij#stopwillemengel al?

Ook jij kunt een steentje bijdragen door de hashtag #stopwillemengel consequent te gebruiken op je social media. Een kleine moeite, maar het laat de verantwoordelijke instanties zoals de overheid, het Openbaar Ministerie en politie wel zien dat nu maar eens afgelopen dient te zijn met deze praktijken. Velen gingen je al voor, kijk maar…

"Het systematisch wantrouwen van de overheid- en wetenschap is een risico voor de stabiliteit van onze samenleving"
Jelle van Buuren
Veiligheidsexpert, Universiteit Leiden

Sharing is Caring

Willem Engel in de ban(ner)

Samen kunnen we de relevante instanties duidelijk maken dat Willem Engel nu echt een halt moet worden toegeroepen. Let wel: de vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland. Maar Willem Engel probeert mensen op te ruien om op die manier burgers op te zetten tegen de overheid en haar beleid. Het leidt tot polarisatie en destabilisatie van de samenleving.

Onze banners trouwens al bekeken? Er zijn er genoeg, allemaal voorzien van een andere treffende tekst. Gebruik ze gerust op social media!

Benieuwd naar diverse media?