Voetbalfans verafschuwen Willem Engel na incident Eriksen

Nederlandse voetballiefhebbers vallen op social media massaal over een tweet van Willem Engel. De Rotterdammer van de actiegroep Viruswaarheid maakt in een privétweet de koppeling tussen het onwel worden van de Deense voetballer Christian Eriksen en het coronavaccin dat de speler gekregen zou hebben.

De oud-Ajacied zakte zaterdagavond tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland in Kopenhagen vlak voor rust in elkaar. De speler, pas 29 jaar oud, werd op het veld minutenlang gereanimeerd om daarna per ambulance naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Hij zou inmiddels weer bij kennis zijn. Veel Nederlandse voetballiefhebbers hebben het incident op televisie zien gebeuren, want de NOS zendt deze wedstrijd rechtstreeks uit.

”Er valt net een Deen dood neer op het EK, hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties”, aldus Willem Engel op zijn eigen Twitter-account.

‘Dit kun je toch niet maken? Ongelooflijk wat een hufter. Deze man kent geen grenzen. Levensgevaarlijk’, luidt één van de vele reacties.

Twitter is bijkans geëxplodeerd met schrikreacties op het incident met Christian Eriksen. De Deense voetballer zakte tijdens het EK-duel met Finland ineen en werd op het veld gereanimeerd. “Onze gedachten zijn bij Christian. We bidden voor hem”, meldde zijn oude club Ajax.

Tal van andere voetbalclubs, voetbalbonden en voetballers uit heel Europa uitten op het sociale medium hun medeleven en lieten weten dat de gedachten bij Eriksen zijn en zijn familie. Zo waren er tweets met gelijke strekking van onder meer FC Barcelona, Tottenham Hotspur, AS Roma, AZ, Sporting Lissabon, Vitesse, Chelsea en Newcastle United.

Ook de mondiale spelersvakbond Fifpro twitterde: “De gedachten van de hele voetbalwereld zijn bij Christian Eriksen.”

bron: 12 juni 2021, 19:42 uurLandelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.